gewichtsconsultancy Marielle Dassen praktijk voedingsconsulente Marielle Dassen Geleen Vouershof

Afvallen individueel

(Streng) lijnen is niet de oplossing!

HET DIEET BESTAAT NIET!
Wij kennen allemaal de risico’s van overgewicht (o.a. hart- en vaatziekte, diabetes) en uiterlijk ook een belangrijke rol speelt, willen steeds meer mensen iets aan hun gewicht doen.
Wellicht heeft u vast een of meerdere lijnpogingen gedaan met een (streng) dieet.


Gezond afvallen met gezonde voedingU valt misschien inderdaad snel af, maar zodra U terugvalt naar uw normaal eetpatroon vliegen de kilo’s er weer aan. Het beruchte jojo-effect is geboren! Wat velen niet weten is dat u uw stofwisseling in de war brengt met deze manier van lijnen. Tevens verliest U spiermassa welke U juist dient op te bouwen voor een blijvend resultaat. Bovendien draagt dit alles niet bij tot een gezondere levensstijl!

Tegenstrijdige berichten
Daarbij komt ook nog dat de media tegenstrijdige berichten afgeeft over gezonde voeding.
Wat kan ik nu wel en niet eten?
HELP!

Hoe dan wel?
Indien u wenst af te vallen is het belangrijk om een eetpatroon te zoeken dat bij u en uw gezin past. Met een praktisch dagmenu kunt u aan de slag en mag u in principe alles eten. Verder kijken we welke functies eten voor U nog meer heeft. Stap voor stap buigen we de ongezonde gewoontes om naar een gezondere variant. U Wordt snel bewuster van de valkuilen en leert hier mee omgaan. Geef uzelf en uw lichaam de tijd. Het cadeautje komt vanzelf. Het gaat erom dat we een juiste balans vinden in uw eetpatroon waardoor u straks ook beter op gewicht blijft en meer energie heeft. Tevens zijn de aanbevelingen gebaseerd op de laatste onderzoeken omtrent voeding & gewichtsbeheersing van o.a. het Voedingscentrum en de Universiteit in Maastricht.

Wat kunt u verwachten?
Eerst ontvang ik u graag vrijblijvend in mijn praktijk (of in Health & Sports Club Vouershof) voor een kennismakingsgesprek. Daarna volgt de intake. Tijdens dit gesprek besteden we uitgebreid aandacht aan uw problematiek, een vragenformulier wordt ingevuld. Het gewicht, vetpercentage, Visceraal vet, spiermassa en tailleomvang worden gemeten.

Daarna kijken we samen naar uw huidig eet- en leefpatroon. Nadat ik een volledig beeld heb van de situatie gaan we aan de slag. Ieder consult bespreken we een bepaald onderwerp. Ook krijgt u recepten en folders mee en bespreken we onderwerpen die voor U van belang zijn om tot een goed resultaat te komen.
De basis begeleiding bestaat uit een intake gesprek van 1 uur,  6 consulten van 30 minuten en 2 weegmomenten van elk 15 minuten. De afspraken spreiden we over een periode die U als prettig ervaart. De consulten worden door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende pakketten.

Een gezondere levensstijl is makkelijker dan je denkt!

 

klant op weegschaal

Gewicht, vet- en spiermassa, VF en BMKcal worden gemeten.