gewichtsconsultancy Marielle Dassen praktijk voedingsconsulente Marielle Dassen Geleen Vouershof

Ervaringen

daisy broek

Daisy wist de juiste balans te vinden en viel uiteindelijk meer dan 40 kg af. 
Daisy; " het is niet altijd makkelijk om de juiste balans te vinden maar als ik het kan, kunnen andere dit ook". 

Jongeman, 20 jaar (25 kg afgevallen en al 1 jaar stabiel);

Aan het begin van dit traject, was bewust bezig zijn met voeding nieuw voor mij en lag het ook niet binnen mijn interesses. Ik ben ontzettend blij, dat ik toch de keuze heb gemaakt om deze voor mij onbekende weg te belopen. Het heeft niet alleen mijn uiterlijk en gewicht veranderd, maar ook mijn denken.

Voor mij waren de informatie die ik kreeg om mijn eetpatroon te veranderen essentieel om op mijn gewenste gewicht te komen en te blijven. Sport of beweging was in mijn afvalperiode niets voor mij. Dat ik uiteindelijk zoveel kilo’s kwijt ben geraakt door alleen al mijn voeding aan te passen had ik nooit gedacht. Het mooie is dan ook de manier waarop dit gelukt is. Ik heb nooit iets moeten eten wat ik niet lust en heb altijd genoeg kunnen eten zonder echt honger te hebben. Vanzelf leerde ik ook meer verschillende soorten gezonde maaltijden te waarderen. Terwijl ik juist steeds minder geneigd was om ongezonde keuzes te maken.

Ik heb veel geleerd wat ik in de toekomst kan meenemen. Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit nog terug zal vallen in mijn oude eetpatroon. Daarnaast ben ik ook meer gaan sporten, waar ik bij de eerste kennismaking nog niet aan wilde denken. Nu ben ik zeer tevreden, waar ik op dit gebied sta en dat wil ik ook zo houden.

Marielle, ik wil je ontzettend bedanken voor de ondersteuning en informatie die je me hebt gegeven! Je hebt me het afvallen en fitter worden een heel stuk makkelijker gemaakt. Ik wens je heel veel geluk in de toekomst en ben er zeker van dat je naast mij nog heel veel anderen een grote hulp zult zijn.

Anoniem, augustus 2014

 

 

Monique eet al regelmatig en maakt niet eens slechte keuzes. Toch kan er nog veel winst geboekt worden. Monique raakt enthousiast en weet steeds beter om te gaan met haar valkuilen. En zie hier het resultaat! Mooie cijfers, ruim 8 kg afgevallen en 7% minder vet Echt super gewerkt. Plan regelmatig een balansdag om het gewicht te handhaven.

Hoe het hierboven geschreven staat, daar herken ik me helemaal in. Ik dacht altijd over het algemeen gezond te eten en had al jaren een stabiel gewicht, maar had ook het gevoel dat het minder moest kunnen. Met enkele, achteraf eenvoudige, handvaten is het me vrij vlot gelukt een gewicht te bereiken waar ik me prettiger bij voel. Ik kan het heel goed volhouden, maar dat ik een stabiel gewicht kon houden dat was de afgelopen jaren al gebleken. Ik probeer mijn valkuilen zo veel mogelijk uit de weg te gaan en pas de balansdag/balansweek en het ‘punten geven’ regelmatig toe. Ik houd eigenlijk erg van koekjes, chocola en frietjes, maar mijn drang om op gewicht te blijven is groter.

 

Ik heb geleerd nog beter te variëren en heb meer kennis gekregen over gezonde tussendoortjes en grootte van porties. Bedankt voor je begeleiding; ik kan het iedereen aanraden.

Monique, augustus 2014

 

Hallo Marielle,

Bedankt voor je leuke reactie.
Met mij gaat het prima. Tot op heden kan ik zonder problemen het nieuwe eetpatroon volhouden. Mijn gewicht is nog iets afgenomen. Ik controleer het iedere week en het blijft mooi stabiel.
Dus je zult begrijpen dat ik zeer tevreden ben.

Om naar jou te komen, was dus een zeer goede zet …

Vele groeten

Kitty (mei 2013)

Marielle ,
De cursus bij jou heeft me bewust gemaakt dat het te maken heeft met keuzes maken. Iedere dag weer om vooral niet door te slaan. Ik voel me gezonder en wanneer ik boodschappen doe, valt het me op dat deze manier gewoon helemaal bij me is gaan horen. Ik ben zo blij dat ik verlost ben van die eeuwige twijfel en angst om geen controle te hebben. Ik geniet nu veel meer van eten en ook van iets extra’s omdat ik weet dat het mag. Jouw manier van begeleiden is zo fijn en zo nuchter . Dank je wel !
Mary Ann (mei 2013)

Ben nu 2 maanden verder en hoef geen moeite te doen om op gewicht te blijven.
Alleen bewust kiezen wat je eet en bewegen b.v fitness wat ik doe.
Ga regelmatig uit eten en met verjaardagen neem ik een stukje fruit vlaai en/of snack.
Honger heb ik totaal niet.
Dit volhouden gaat zeker lukken.!!!
Tevens is hierdoor mijn cholesterol van 7.2 naar 5.1 gezakt in de veilige zone.
Ben trots op me zelf. En blij deze stap naar jou gemaakt te hebben ,naar een gezond en fitter leven
waar het uiteindelijk om gaat.

Bedankt voor je steun.!!!!!

Groetjes Tine (maart 2013)

    

Veel dingen van je geleerd, alleen jammer dat ik zo bleef stil staan! Ik zou graag nog 4 kilo maar ik heb het de laatste tijd druk en veel reizen naar het buitenland wat het er niet gemakkelijk op maakt! In de meivakantie nog 3 dagen Amsterdam geweest! Maar gelukkig ben ik dan max 1 kilo erbij en die val ik dan ook weer af.Af en toe haal ik je papieren er weer bij en dat motiveert wel.De doelstelling voor mij is nu niet meer bij komen! Als er nog iets af kan is dat meegenomen maar misschien ook wel accepteren dat dit mijn gewicht is! Ik voel me in iedergeval wel beter zo!

Ik vind het zeer fijn dat je ook achteraf nog interesse toont!

Karin ( april 2013)                                    

Ik heb de begeleiding als prettig ervaren en voelde ook geen druk om te moeten afvallen. Dit gaf mij ook geen schuldgevoel als het niet goed ging, je bleef en blijft me motiveren om af te vallen en toch te blijven doorzetten. Vind het fijn dat ik toch nog op je terug kan komen als het niet goed gaat.Fijn dat je als persoon naar me kijkt en niet naar de kilo’s.

Carin, januari 2012


Hoi Marielle,

Net 50 geworden had ik me bij jou aangemeld om een gezonder gewicht te kunnen bereiken. Met alle starttips ging ik begin oktober aan de slag. Wat is het toch leuk om met jezelf op deze manier bezig te zijn. De kilootjes ‘vliegen’ eraf en dat alleen met een ander eetpatroon. Verbazing bij mij alom. Door jouw tips eet ik nu regelmatiger en gezonder en braaf volgens de schijf van 5. Zelfs de feestdagen zijn geen probleem geweest. De visite at braaf mee met salades, kalkoenfilet en pommes duchesse. Visite groot toetje ijs met fruit en slagroom, ikke een klein toetje met ijs en fruit en slagroom.Kom dus helemaal niets tekort en mis zelfs mijn koekjes en chocolade niet! Wel beloon ik mijzelf aan het einde van de dag tegen 20.00 uur met een plakje peperkoek! Inmiddels zijn er nu, jawel 9 kg, af!!!! En dat houd ik zo!!!Voel me veel fitter, voel me super in mijn nieuwe outfit ( leuke bijkomstigheid!!!) en heb een grijnzende echtgenoot, die ziet dat ik blijer en tevredener in het leven sta. Heerlijk he!! Het enigste wat veranderd is, is mijn boodschappenpatroon. In plaats van op snelheid door de supermarkt te lopen, bekijk ik nu de verpakkingen eerst om te kijken wat er in zit en hoeveel kilocalorieën het zijn. Jawel, boodschappen doen duurt nu wel wat langer... doch het is allemaal voor het goede doel! De 8 sessies zijn weliswaar nog niet om, doch mijn streefgewicht is al ruimschoots behaald.
Dank voor je begeleiding en weet, dat dit gewicht zo blijft!

Helemaal happy 2012 begonnen.

Groet,
Jane


De methode die Mariëlle toepast om je leef/eetpatroon aan te passen met als gevolg; gewichtverlies is een methode die heel goed bij me past. Geen strenge diëten, moeilijke recepten en lijsten met dingen die je vooral NIET meer mag. Maar tips, advies en handvaten om je eetpatroon op een goede manier bij te stellen die voor jezelf én prettig voelt en goed vol te houden is. Ik heb zeker niet het gevoel gehad dat ik ‘op dieet’ was. Als iemand me vroeg hoe ik tot dit mooie resultaat gekomen ben, dan zeg ik ook altijd. Ik heb m’n eetpatroon aangepast, bewuster gaan eten en meer gaan bewegen. En heb me vooral ook , op de juiste momenten en met mate de extraatjes gegund die je ook gewoon verdient en nodig hebt om het vol te houden. Aanleg voor overgewicht en gewichtstoename is iets dat je voor je leven hebt. Een dieet hou je je leven lang niet vol. Bovendien; als je er mee stopt heb je weer zo heel wat kilo’s + nog wat extra erbij. Deze aanpak is iets dat ik moeiteloos 1,5 jaar al volhoud en voor mijn gevoel kan blijven volhouden. Ik ga ervoor!

Mariëlle, ik wil je heel erg bedanken voor al je advies, tips, handvaten, motiverende woorden, coaching én schouderklopjes voor behaalde resultaten!!

Zonder dat had ik het zeker niet zover geschopt.

Bedankt!!

Gonny, december 2011


Reactie Jos
September 2011

Is afvallen moeilijk? Neen maar diëten wel. En dat laatste is nu net wat je niet doet bij Mariëlle.Je blijft lekker eten, zelfs, zoals in mijn geval, met kerst, nieuwjaar en carnaval en toch val je- zoals in mijn geval- als snelaf.Ik ben bewuster gaan eten, 3 keer per dag, met verantwoorde tussendoortjes, veel fruit,alcohol beperken tot het weekend- heel af en toe ook wel eens pilsje na het sporten. Verjaardagtraktaties van collega’s laten staan. Zo kan ik nog wel even doorgaan met dingen op te noemen waarvan we allemaal weten dat ze dik maken. Ook als ik, zoals in de vakantie, weer eens 2 kilo bij kom, gaan die er zo weer af. Naast een beter figuur, voel ik me nu stukken fitter, heb meer conditie en meer zelfvertrouwen. Ik merk dat mensen me nu meer aandacht schenken . De complimenten zijn niet van de lucht.Mannen ,er is niets vrouwelijks aan om op deze manier aan je figuur te werken.

Het is zelfs STOER

Heeft afvallen ook nadelen: JA. Je moet een nieuwe garderobe aanschaffen(haha), maar dit is een leuk kadootje datje jezelf moet gunnen .Kortom, gooi maaltijdshakes, maatlijdrepen, en al dat soort snelle afvallers in de kliko, met de bevlogen coaching van Mariëlle heb je een blijvend en gezonder effect. Mariëlle, nogmaals hartstikke bedankt voor je raad, adviezen en positieve benadering. Ik zal je naam overal laten vallen.


Hoi Mariëlle,

Het is nu anderhalf jaar geleden dat ik bij jou in de praktijk ben geweest.
Het gaat nog steeds goed met mij. Het gewicht houd ik goed onder controle. Ook ben ik nog steeds veel aan het bewegen.
Nog steeds krijg ik reacties van mensen die mij lang niet gezien hebben, dat ik goed ben afgevallen en hoe goed het wel niet te zien is. Ik krijg ook regelmatig van mensen te horen dat ze er veel bewondering voor hebben dat ik het nog steeds zo consequent ben en het goed vol hou. Zo’n opmerkingen doen mij enorm goed en daar doe je het voor.
Wat ook een stimulans voor me is, is dat ik nu de kleren in een kleinere maat en ook veel leukere kleren kan kopen. Kortom we blijven volhouden.
Ik heb er nog steeds geen spijt van dat ik toen toch de moeilijke stap heb genomen om naar jou toe te komen. Of beter gezegd ik ben er enorm trots op.

Groetjes,

Miriam (september 2011)


Het was een zeer interessante en informatieve cursus. Vooral de balansdag en het bewuster nadenken over eten, is iets wat ik zeker blijf doen. Uiteindelijk was mijn doel om vooral gezonder te gaan eten, en dat is wel gelukt. We eten nu vaker (vette) vis en voor mij persoonlijk was het toetje in de vorm van yoghurt/fruit een uurtje na het eten een zeer goede keus. Hierdoor had ik s’ avonds minder zin om te snacken/snoepen. Daarnaast heb ik mijzelf weer aangemeld bij een sportschool en beweeg ik minimaal drie keer per week wat intensiever dan alleen wandelen. Bedankt voor de tips en je geduld.

Tamara, augustus 2011


De cursus heeft veel inzicht gegeven en bewustwording. Ik heb het als een waardevol proces beschouwd!Marielle heeft veel kennis en weet de juiste snaren te raken!
Gewicht nog steeds op pijl!

Joelle, mei 2011


Wat me het eerst opviel is dat ik meteen terecht kon voor een intake. Het was voor mij namelijk een hele stap om tot de conclusie te komen dat ik iemand anders nodig had om te kunnen afvallen. Daarom was het des te prettiger dat ik dan ook op heel korte termijn een afspraak kon maken.

De intake gaf mij een goed beeld van wat me de komende tijd te wachten stond. Daarna werd ik zelf aan het werk gezet, niet door calorieën of punten te tellen, maar om mijn leefwijze te veranderen. Marielle houdt daarbij duidelijk rekening met het gezin, werk en andere sociale activiteiten. Zij geeft eerlijke, heldere, open, praktische en werkbare adviezen/tips. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik heel tevreden (en 10 kilo lichter) de cursus heb afgesloten. En belangrijker, dat ik nog steeds bezig ben met de ‘nieuwe leefwijze’ !!!!!

Groetjes Esther (juni 2009)


Afgelopen januari heb ik contact opgenomen met Marielle om advies voor af te vallen. Al snel werd mij duidelijk dat ik mijn leefwijze moest veranderen. Zij vertelde me op een leuke manier hoe dat zou kunnen lukken.Ook was ze eerlijk door te stellen dat ik niet te snel op resultaat moest rekenen. Door haar goede tips heb ik succes gehad en zal op deze manier doorgaan door steeds keuzes te maken en regelmatig een balansdag in te voeren.

Ria (december 2009)


Hoi Marielle,

Ik ben echt heel blij dat ik de cursussen gevolgd heb. Ik heb er heel veel van geleerd. Ik zal ook echt nooit meer gaan lijnen. Ben tevreden met mijn figuur en let zeker nog op dat ik voldoende en goed eet op een dag. Ik heb wel nog soms de neiging om te weinig te eten en dan krijg ik 's avonds honger. Ik moet goed op blijven letten dat ik een goed ritme in mijn eet patroon houd en voldoende tijdens iedere maaltijd eet en niet dan 's avonds wat extra's pak omdat ik honger heb.
Leuk dat je nog interesse toont in hoe het gaat! En nog bedankt voor alle tips, want ik heb er enorm veel van geleerd!
Groetjes,
Annelieke (december 2009)


Hoi Marielle,

Voel mij niet schuldig over een dag zondigen, daar ik weet dat ik de volgende dag een balansdag heb. Waardoor ik niet de kans krijg om te schommelen in mijn gewicht.

Heb de cursus als zeer prettig ervaren, het luisterende oor, de adviezen en de rust die je uitstraalt dragen erbij aan dat ik wist dat dit ging werken voor mij. Voelde mij erg serieus genomen met mijn gedachten/gevoelens die ik bloot gaf omwille van mijn emoties in relatie met eten.

Daardoor kon ik mij geheel geven en was er heel snel een sterk vertrouwen in de bijeenkomsten. En het opvolgen van je adviezen. Graag kom ik naar je weegdag, vind de stok achter de deur een leuke uitdaging!!

Groetjes,

Giulia (november 2010)

Wil je bedanken voor je inzet, steun en je geduld!!


Ga voor meer reacties naar de volgende pagina, klik hier


Wilt u ook een reactie plaatsen of heeft u leuke tips voor andere mensen die graag willen afvallen? Stuur een mail naar info@mdvoeding.nl.
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
en ik plaats uw opmerkingen z.s.m. op deze website.