gewichtsconsultancy Marielle Dassen praktijk voedingsconsulente Marielle Dassen Geleen Vouershof

Sportvoeding


Het belang van goede voeding wordt helaas nog steeds onderschat. Juist voor de sporter is het van belang om het eetpatroon te optimaliseren zodat je goed kunt blijven presteren. Zeker bij de teamsporten is voeding vaak een ondergeschoven kindje.Lions, Handbal Geleen, sportvoeding, Alan vd Wall

Een goede trainingsopbouw, voldoende rust en voeding zijn de 3 belangrijkste elementen naast talent.

Wil jij weten of jouw huidig voedingspatroon voldoet aan de eisen die je lichaam vraagt of is je (training)situatie veranderd, neem gerust contact op.

Samen kijken we naar jouw huidig voedingspatroon, training- en wedstrijdschema’s en passen de voeding aan waar nodig. Bovendien krijg je veel praktische tips mee wat betreft het eten en drinken voor, tijdens en na trainingen en wedstrijden. Na een aantal consulten zul je merken dat je de trainingen beter volhoudt, het herstel na een training of wedstrijd optimaal is en je sterker (meer spiermassa) wordt.

LAAT VOEDING NIET DE BELEMMERENDE FACTOR WORDEN IN JE PRESTATIES!

 

 

(Sport)voeding voor de recreant

Als je start met sporten of je sport 2x per week heb je niet direct extra (aanvullende) voeding nodig mits je eet volgens de Schijf van vijf. Ook sportdrankjes zijn overbodig. Maar stel je raakt enthousiast , het sporten wordt fanatieker en uiteindelijk zit je regelmatig op de fiets behoorlijke afstanden te rijden of een 10 km te rennen. Je schrijft je zelfs in voor een wedstrijd maar het zou misschien handig zijn als je eerst nog enkele kilootjes kwijtraakt. Het kan zijn dat je steeds langzamer herstelt of de vooruitgang stagneert. Ook dan is het van belang om eens je voeding onder de loep te nemen.
Door het dagmenu te optimaliseren merk je al snel vooruitgang, krijg je nog meer plezier in het sporten en ga je met een goed gevoel naar de wedstrijd. Uiteraard besteden we ook aandacht aan de wedstrijddag zelf.


Ben jij ook een nieuwe uitdaging aangegaan met je collega’s of vriendengroep en wil je meer over (sport)voeding weten? Bel gerust voor een afspraak.

sporten, limburgs mooiste